Slut med hård hud, på fødderne

Oprettet d.

Slut med hård hud, på fødderne

Hård hud på fødderne?


Mange tror at hård hud på fødderne, kun kan fjernes ved fodterapeuten. Men det er ikke rigtigt! Læs med her og se hvordan du bekæmper den hårde hud på fødderne.
 

1. Find årsagen

Den typiske årsag til hård hud på fødderne er forkert fodtøj. Er dette tilfældet, bør du starte din kamp mod den hårde hud med at investere i sko og strømper, der passer til dine fødder.

 

2. Giv fødderne en peeling

Den mest nænsomme vej til bløde og velplejede fødder er at fjerne og forebygge den tykke forhornede hud ved at give fødderne en blid peeling med en fod- eller bodyscrub og den bløde side af en køkkensvamp en gang om ugen. Det er effektivt, og så er du sikker på, at du ikke slider huden for meget.
 

Alternativt kan du bruge gel sokker!

 

3. Brug en god fodcreme/skum 

Brug en god og fed fodcreme, der trænger dybt ned i hudens lag og styrker dens elasticitet. Undgå dog at efterlade creme mellem tæerne, da det kan skabe grobund for fodsvamp.

 

4. Pas på med fodfilen!

Pas på med at være for ivrig med fodfilen, for den kan hurtigt efterlade dine fødder med endnu flere problemer. Vælger du at file dine fødder, bør du derfor altid file nænsomt og aldrig så længe, at huden bliver varm. Huden kan nemlig miste sin fleksibilitet, og det kan i sidste ende føre til revner og sprækker, når du går.

 

NB: Er der smerter forbundet med den hårde hud, bør du altid opsøge din læge eller fodterapeut, da der kan være risiko for infektion.

Er du klar til kampen mod den hårde hud? Så kan evt. benytte dig af vores tilbudspakker:

1. Tilbudspakke mod hælrevner
2. Tilbudspakke mod hård hud på foden

Brug evt. en blød gel sål i dine sko.

Når du har hård hud, kan det ofte gøre ondt at gå rundt eller bare at stå op. Her kan et par bløde gel såler være en god mulighed for at aflaste dine fødder. De såler, kan du ser her: Gelsåler