Information om bambusstrømper, bambusundertøj og bambusmaterialet

Bambusgarn

Hos Strømpekompagniet har vi mange typer strømper, der er lavet i bambusgarn. Derudover har vi en kollektion af bambus undertøj.

I det følgende vil vi informere lidt om de fordele, der er ved at bruge bambusgarnet til både strømper og undertøj.

For det første er bambus et meget bæredygtigt materiale. Der er flere aspekter at kigge på når man definerer bæredygtighed. Både dyrknings-, produktions- og brugsfasen. Derfor har vi valgt at beskrive bæredygtighed i forhold til bambus (og andre materialer) på en side for sig selv. Du kan derfor læse mere om bambusgarnets bæredygtighed ved at klikke her.

Bambusgarn har mange gode naturlige egenskaber. Det er nemlig meget åndbart og så virker det antibakterielt. Derudover absorberes og transporteres sved/fugt meget bedre end f.eks. bomuld. 

Den antibakterielle effekt betyder, at hverken bambusstrømper eller bambusundertøj lugte surt eller af sved efter brug fordi de bakterier, der udvikler den dårlige lugt dræbes.

Bambusgarnet er meget blødt, hvilket giver en høj komfort, og da det samtidig er 100% naturlig, minimerer du også chancen for hudirritation.

Vores bambusstrømper er håndketlet. Dvs. der ikke er nogen nagende søm ved tæerne. Desuden strammer de ikke på anklen, og der er ingen strammende elastik i skaftet.

Der er stor forskel på kvaliteten af bambusstrømperne på markedet. Det er svært at gennemskue som forbruger, da der ikke stilles krav til mærkning i forhold til kvalitet. Bambusgarnets kvalitet er afgørende for, hvor forstærket de naturlige egenskaber nævnt ovenfor er. Du kan altid regne med, at vores varianter i Strømpekompagniet er i Premium kvaliteter. Det går vi ikke på kompromis med.

Men hvad er kvalitetsstrømper? For nogen handler det bare om, at strømperne skal have lang holdbarhed. For andre handler det om blødhed og andre funktioner. 

Hos Strømpekompagniet har vi sat nogle rammer op for, hvordan vi definerer kvalitet:
 

1.    Strømperne/undertøjet skal være OEKO-TEX certificeret

2.    Strømperne/undertøjet skal være behagelige at have på. Man skal faktisk helst ikke mærke at man har dem på.

3.    Strømperne må ikke stramme om anklen

4.    Strømperne skal være sømløse ved tæerne

5.    Strømperne/undertøjet skal være antibakterielle, så de ikke skal vaskes hver dag og dermed er mere miljøvenlige i brugsfasen.

6.    Der skal være fuld sporbarhed på leverandør og materialer.

 

Bemærk at den høje kvalitet faktisk kan bevirke at undertøjet vil fnuldre lidt efter nogle vaske. Nogen producenter vælger derfor at blande lidt bomuld i for at forhindre dette i at ske. Det gør vi ikke, da vi netop ikke vil gå på kompromis med bambusstoffets svedabsorberende/transporterende og antibakterielle egenskaber. Man kan dog nedsætte fnulleret ved at vaske undertøjet med vrangen udad eller bruge et specielt vaskemiddel med biopolishing enzymer (cellulase enzymer).

Vi skal også gøre opmærksom på at bambusgarnets høje kvalitet ikke nødvendigvis betyder lang holdbarhed. Er det udelukkende lang holdbarhed du går efter, er det ikke bambusstrømper, du skal kigge efter.

Vi passer på Pandaerne

Vores bambusmateriale kommer fra en bambussort, der ikke er spiselig for pandaerne. Pandaerne spiser kun 25 bambusarter ud af de næsten 1200 arter, der findes. Derfor er vores bambusstrømper ikke en trussel for pandaernes livsvilkår.

Bambus strømper/undertøj - certificeringer

I Strømpekompagniet producerer vi selv nogle varianter af vores bambus strømper samt bambus undertøj (IQ sox). Ens for alle vores produkter i shoppen er, at de er OEKO-TEX certificerede og derfor sikret fri for farlige kemikalier, der både kan være skadelige for huden og miljøet. Vores bambusstrømper og undertøj er fremstillet i EU og Tyrkiet i premium bambuskvaliteter for optimal blødhed.

Vi kan som de eneste i Danmark tilbyde Bambus strømper som både er CE mærket og OEKO-TEX 100 mærket. Strømpekompagniets bambus strømper har derfor rigtig mange fordele, andre bambus strømper måske ikke har.

Oeko-tex mærket

OEKO-TEX mærket er verdens førende mærkning inden for textiler, som du kender på mærket ”Tiltro til textiler”. Mærket viser at varen er testet og godkendt ud fra de krav, den internationale OEKO-TEX-forening har stillet. Krav der drejer sig om indholdet af kemiske stoffer der kan, eller mistænkes for at kunne skade helbred eller miljø.

CE mærket

En CE mærkning er en fælles europæisk dokumentation for, at produktet lever op til en række krav som sikkerhed, sundhed og miljø.

Gode råd til sure tæer og sko

Bambusstrømper er et fantastisk produkt, hvis dine fødder har en tendens til at lugte på grund af en høj svedproduktion. Vi har samlet en række gode råd til at få bugt med sure tæer og sure sko. KLIK HER og læs mere.

Bambus i shoppen

Se alle vores varianter af bambusstrømper her

 

Se alle vores varianter af bambusundertøj her