Gode råd mod fodsvamp

Undgå fodsvamp (Tinea pedis)

Problemet med fodsvamp
Hvis du, som mange, har problemer med fodsvamp, så ved du også, at det faktisk er et ret generende problem. Det er tilmed rigtigt svært at få bugt med, når først man har fået det. Men det kan lykkes og her får du nogle gode råd mod fodsvamp
Svampen sidder normalt mellem tæerne, derfor er det vigtigt, at fugten transporteres væk fra huden, så fugten ikke medfører formering af svampen. 

Løsningen

Fodsvampen florerer og formerer sig nemlig bedst i fugtige miljøer og derfor vil det være hensigtsmæssigt at få separeret tæerne. Det kan du gøre ved at anvende tåsokker.
Tåsokker har, for mange af vores kunder, været løsningen til at få bugt med fodsvamp. De separerer naturligt tæerne og optimerer et ikke fugtigt miljø, som svampesporerne ikke trives i. Vi fører tåsokker i to materialer, der løser to forskellige behov.

Tåsokker - god løsning mod fodsvamp
 

Prøv vores bambus tåsokker, hvor du får et ULTRA blødt materiale, som er temperaturregulerende (både til kolde og varme fødder) samt er sømløse og fri for elastik i skaftet. 

Nogle kan ikke vænne sig til at bruge tåsokker. Så er man bare ikke til tåsokker, anbefales du at prøve vores andre bambusstrømper. Bambusmaterialet er naturligt antibakterielt og vil derfor sikre, at bakterier ikke formeres og skaber mere smitte. Vi anbefaler at vaske bambusstrømperne ved 40 grader, men hvis du har fodsvamp, kan du vaske bambusstrømperne ved 60 grader mod, at slidstyrken forringes en lille smule hurtigere end normalt.
 
Hvad kan man ellers gøre, imod fodsvamp?
 
Tænk meget på, hvilket fodtøj du bruger i din hverdag. 

I isoleret/lukket fodtøj, såsom gummistøvler og sikkerhedssko, hvor foden ikke kan ånde, vil der give anledning til vækst. Det er derfor vigtigt, at du lader fødderne ånde, når du ikke er aktiv. Det vil sige, at du derhjemme sørger for at slippe fødderne fri for strømper og sko.
 
Når du er ude og befinder dig i lukket fodtøj, er det vigtigt, at du har nogle åndbare sko/støvler på. Det er for eksempel fodtøj af læder, goretex og også gerne indvendige såler af naturlige materialer. På denne måde lader du foden ånde, selvom du har sko på. 

Fodsvamp smitter og du kan også nemt smitte dig selv via fodtøjet. Derfor er der vigtigt, at du helst ikke har bare tæer i dine sko og at du bruger strømper som "mellemlag".