Gode råd mod fodsvamp

Undgå fodsvamp (Tinea pedis)

Problemer med fodsvamp

Hvis du, som mange, har problemer med fodsvamp, så ved du også, at det faktisk er et ret generende problem. Det er tilmed rigtigt svært at få bugt med, når først man har fået det. Men det kan lykkes, og her får du nogle gode råd til, hvordan du slipper af med fodsvamp.

 

Hvad er fodsvamp?

Fodsvamp er en infektion, som skyldes en gruppe svampe kaldet dermatofytter. Fodsvamp er helt normalt, og noget næsten alle har haft eller har.

 

Hvordan opstår fodsvamp?

Fodsvamp kan opstå på to måder. Enten bliver du smittet, eller også udvikler du det selv.

Når du bliver smittet, er det ofte i en svømmehal eller et fællesbad som i en idrætsklub eller lignende.

Når du selv udvikler fodsvamp, skyldes det at du har for meget fodsved eller fugt omkring fødderne. Det kan skyldes varme, tætsluttende fodtøj eller måske fordi, du arbejder i et fugtigt miljø. Fordi dine tæer og fødder er meget fugtige, så udvikler svampen sig til en egentlig infektion. Ofte vil du kun se den imellem tæerne, men i nogle tilfælde vil du også se det på siderne af foden og under foden.

Løsningen

Fodsvampen florerer og formerer sig bedst i fugtige miljøer. Derfor vil det være hensigtsmæssigt at få separeret tæerne. Det kan du gøre ved at anvende tåsokker.

Tåsokker har, for mange af vores kunder, været løsningen til at få bugt med fodsvamp. De separerer naturligt tæerne og optimerer et ikke fugtigt miljø, som svampesporerne ikke trives i.

Derfor er tåsokker helt essentielt ift. bekæmpelse af fodsvamp. Mange butikker vil gerne sælge dig en masse creme osv., men det er virkningsløst, hvis ikke du får holdt dine tæer tørre. Derfor er tåsokker et ”must have” mens du bekæmper fodsvampen. Dog bør tåsokkerne ikke stå alene i kampen mod fodsvamp. Du bør også benytte dig af creme, som du kan købe i håndkøb. Af cremer kan bl.a. nævnes Lamisil 1% eller Canesten 1%.

Når du skal vælge tåsokker, så sørg for at vælge dem, der er fremstillet af bambusgarn og helst premium. Det udtørrer nemlig meget hurtigt ift. bomuld og uld. Samtidig virker garnet naturligt antibakterielt. 

Undgå at smitte dig selv eller andre

Fodsvamp smitter og du kan også nemt smitte dig selv via fodtøjet. Derfor er der vigtigt, at du helst ikke har bare tæer i dine sko, og at du bruger strømper som "mellemlag". Når du er i svømmehal eller lign. så brug badetøfler.

Interesseret i et godt tilbud på tåsokker? Så klik her à  Tåsokker


Tåsokker - god løsning mod fodsvamp