Gode råd mod fodsved, sure fødder og sure sko.

Fodsved og sure tæer kan risikere at medføre sure sokker og sko. Kender du problemet? Hvis ja, så læs med her og få vores bedste råd til at få bugt med lugten. 

 

At svede om fødderne er helt normalt og alle gør det. Det siges, at vi alle sveder hvad der svarer til et snapeglas gennem fødderne dagligt. Mange har gener forbundet med fodsveden, fordi den kan skabe dårlig lugt, der både kan være pinlig og ret irriterende. 


Undgå at dine svedige fødder kommer til at lugte sure

Svedende fødder er ikke altid nødvendigvis ensbetydende med lugtende fødder, da frisk fodsved faktisk ikke lugter.

Fodsved begynder først at lugte over tid, når det, på grund af bakterierne, bliver omdannet til smørsyre.

 

Grunden til at dine fødder, strømper eller sko – kommer til at lugte, skyldes primært 3 ting:

  1. At mængden af fodsved fra fødderne er ekstrem og dermed giver anledning til udvikling af endnu mere smørysre end normalt.

  2. At miljøet omkring fødderne er så tillukket, at bakterierne kan trives endnu bedre (eksempelvis i sko eller strømper, der ikke lader fødderne ånde)

  3. At man ikke foretager sig noget og bakterierne får lov til at udvikle sig til smørsyre over længere tid (på fødder, strømper og sko)

 

Stop lugten med antilugt strømper

I shoppen finder du mange forskellige antiluft strømper. Det kan være svært at beslutte hvilke anti sved strømper, der passer bedst til din hverdag, arbejde og fritid. Vi hjælper dig med at vælge.

Klik på skoen og find anti sved strømpen, der passer til dig og dit fodtøj.

Pæne herre skoPæne damesko

Vil du læse mere om vores anti sved strømper, vores antibakterielle produkter samt have flere råd, så læs videre. 

 

Strømper med antilugt egenskaber

Der findes 2 slags strømper i shoppen med antilugt egenskaber, som du kan læse om her.

1. Bambus strømper

Bambus strømper virker naturligt antibaktierielle, og dræber de bakterier, der udvikler den dårlige lugt. Bambus er et meget blødt materiale med mange andre gode egenskaber. Det kan du læse mere om her.

Bambusstrømper er dog ikke bare bambusstrømper. Det er vigtigt, at strømpen er produceret af Premium bambusgarn, og ikke af standard bambusgarn. Standard bambusgarn holder nemlig ikke så længe og har kun en meget svag effekt på lugten.

Når du vælger Bambus strømper, skal du være opmærksom på, at de ikke er så slidstærke som bomuld. Er du meget aktiv i dit job eller fritid, anbefaler vi vores tykkere variant, også med antilugt-egenskaber - vores bløde Sport Active anti-sved strømper.

 

2. Anti sved strømper

Anti sved strømper er strømper, hvor der er brugt specialgarn. Mange af vores funktionelle anti sved strømper er udformet med såkaldte luftribber, så strømpen kan tørre meget hurtigt. Mange af vores anti sved strømper er også overfladebehandlede med en formel, der hedder   Sanatized og som sikrer, at fodsvamp og lugtende bakterier ikke udvikler sig i strømperne. 

Formålet med en anti sved strømpe er, at du kan svede meget i strømpen, uden at den lugter eller bliver ekstrem våd

 

Undgå sure sko

Hvis skoene allerede lugter suert, så skal der lidt mere til at stoppe lugten. Men arte kul poser, der neutraliserer og forhindrer bakterier i at udvikle sig. De er super praktiske og kan bruges både i sko, sportstaske

1. Kulposer der dræber lugten i skoen.

2 små smarte kul poser, der neutraliserer og forhindrer bakterier i at udvikle sig. De er super praktiske og kan bruges både i sko, sportstasken eller måske i køkkenskabet. Find kulposer her.

 

Sampak til dig, der skal have løst dit fodsvedproblem NU

Vi har sammensat 2 forskellige sampakker, der med garanti kan løse problemet - og  hvor du samtidig opnår en god rabat.


Sampak no 1

Normalpris 388 kr. - køb den nu til kun 349 kr. ved at klikke her --> Stop lugten 1

 

Sampak no 2 (perfekt til håndværkeren)

  • 5 par kraftige anti sved strømper uden elastik 
  • 1 pakke kulposer (to poser, der neutraliserer og forhindrer bakterier i at udvikle sig i dine sko)

Normalpris 388 kr. - køb den nu til kun 350 kr. ved at klikke her --> Stop lugten 2

 

Se også hele vores udvalg af anti-sved strømper her.

 

Supplerende råd

3 tips til god fodhygiejne

 

1. Start dagen med grundig vask af fødderne, når du nu sikkert er i bad alligevel.

2. Sørg for at tørre fødderne grundigt - også mellem tæerne. (De skal være helt tørre, før du stikker fødderne i dine strømper).

3. Ved meget fodsved, kan du med fordel bruge en skumcreme, der hæmmer udviklingen af sved. 

 

Skumcreme - Vidundermiddel til fødderne

Sammen med din daglige fodhygiejne, kan vi anbefale, at bruge denne skumcreme fra Allpresan, med den patenterede BarrioExpert® Teknologi, der hæmmer udviklingen af fodsved. Find den lige her.

Vask af strømper

Husk at vaske dine strømper ud fra anvisningen og tilsæt gerne en lille smule (0,5 dl) klar eddike i skålen til skyllemidlet og undgå brugen af skyllemiddel.

Brugen af klar eddike har 2 fordele: Den fjerner både den grimme lugt samt kalkophobninger i din vaskemaskine, så maskinen holder længere. Du kan også bruge klar eddike ved alm. vask af tøj i stedet for skyllemiddel.

Valg af sko

Undgå sko i plastik og syntetiske materialer, hvor fødderne ikke kan ånde igennem. Har du en arbejdsplads, hvor du kan og må have sandaler på, så gør brug af denne mulighed – når vejret tillader det.
 

Du kan også læse meget mere i artiklen "6 gode råd mod fodsved", som vi har lavet i samarbejde med Ritzau og Svedklinikken. Læs med her

Mangler du info om uldstrømper, så læs vores gode guide på vores hjemmeside.