ULDSTRØMPER

Uldstrømper i merinould - produceret i EU

preload spinner

Hvorfor er uldstrømper gode?

Uld er et naturligt materiale der er brugt i mange hunderede år, fordi uld er tempererende. Dvs. at det har en kølende effekt når det er varmt, og varmer når det er koldt. Derudover, så har uldstrømper den fantastiske egenskab at de ikke lugter efter brug. Så ja, du kan godt bruge uldstrømper om sommeren. Det er bl.a. helt normalt, at bruge uldstrømper uldundertøj i Norge hele året, også om sommeren.
 

Merinould, hvorfor er det bedre?

Merinould, er en særlig type af uld hvor der stilles høje krav til kvaliteten. Det er derfor at den type uld er meget kendt. Vi forhandler kun uldstrømper, hvor der er brugt merinould af den bedste kvalitet. Derudover, har vi garanti for at alt garnet er “mulesing” fri. Dvs. en garanti for at fårene ikke er blevet mishandlet. Garnet er forarbejdet i Italien, og strømperne strikket i Polen. Modsat merinould, så er der en type får der hedder Gutefår, racen var tæt på at uddø, da deres uld er lidt stiv og kradser meget. Den type får vil ingen ha, da ulden er svær at sælge. Men det var Vikingers fortrukne uld, da de ikke kendte til andre typer af får der kunne levere “god” og holdbar uld.

Hvordan vasker man uldstrømper?

Det gør du ved at bruge et vaskemiddel, der indeholder lanolin. Vask ikke over 40 grader, og lad uldstrømperne tørre naturligt. Du skal derfor ikke bruge tørretumbler.