IQ Sox Performance

IQ SOX PERFORMANCE serien

IQ Sox Performance er en serie af sport og funktions strømper, produceret i EU(Polen). IQ Sox Performance strømperne er designet i samarbejde med sportsudøvere og interesseorganisationer, som arbejder med sport og forebyggelse af skader. IQ Sox Performance repræsenteres i Danmark ved Tekstilfabrikken.

 

IQ Sox Performance strømperne er produceret på maskiner med den nyeste teknologi og med de bedste materialer.

IQ SOX PERFORMANCE

Beskrivelsen DEODORANT® skal ikke tages bogstavligt, men er et udtryk for at strømpen er antibakteriel, hvilket vil sige, at den hæmmer bakterievæksten. Der to findes måder at gøre det på:

 

  1. Ved at bruge den patenterede overfladebehandlingen Sanitized® som er udviklet i Schweiz, og som kun gives til de fabrikanter, der løbende kan dokumentere at textiler, maskiner og intern dokumentation er 100% i orden. Med en Sanitized® overflade bekæmper strømpen både bakterier, svamp og lugt i at brede sig.

 

  1. At bruge speciel udviklet garn, hvor der er et meget lille indhold af sølv ioner. De sikrer at strømperne ikke begynder at lugte, og at der ikke udvikles bakterier i strømpen.

Materialebeskrivelse:

Polyamid: også kaldet Nylon i daglig tale. Nylon har en god slidstyrke, er elastisk og krølmodstandsdygtigt, har stor trækstyrke, er termoplastisk, optager mere fugt end andre syntetiske fibre og let kan blandes med andre fibertyper.

 

Lycra®: Syntetisk elastomerfiber bestående af mindst 85% polyurethan. Det er den mest elastiske syntetfiber med en mulig forlængelse på 500-800%. Den anvendes derfor til kropsnær beklædning.

 

Prolen® Siltex: Kunstigt fremstillet fibrer, som er bløde som fjer, slidstærke, og som hæmmer bakterier, svampespore og dårlig lugt. Indhold af sølv er 60 ppm og er indkapslet i garnet. På den måde sikrer man sig, at sølvet ikke kommer i direkte berøring med huden.

 

Acryl er den af fibrerne der ligner uld mest, hvilket også er grunden til, at den enten anvendes alene eller blandet med uld til produkter, som førhen var af 100 % uld. F.eks. sweatere. Der er ikke den store styrkeforskel mellem uld og polyacryl.

 

Merinould: kommer fra merino får. Merino uld er en meget fin uld, med en fibertykkelse på 17-23 micron (0,0001 mm). Merino uld anvendes derfor ofte til undertøj samt finere vævede tekstiler.

Merinould har nogle naturlige gode egenskaber:

  • Temperaturregulering: Ulden kan holde dig varm når det er koldt og kold når det er varmt.
  • Svedabsorbering: Uld kan absorbere fugt op til 33% af sin egenvægt uden at føles våd
  • Beskytter mod svedlugt: Når ulden absorberer fugt/sved, så bliver denne bundet i uldens struktur. Sveden bliver dermed ikke liggende på huden og kommer således ikke i kontakt med de bakterier, som normalt får sveden til at lugte.
  • Merino uld er både smuds-og vandafvisende

 

Bomuld: Den mest kendte textil som bruges til tøj. Bomuld har ingen særlige egenskaber ud over at den er åndbar.

Syninger ved tæerne:

Alle IQ Sox Performance strømper er med en patenteret ”Rosso” søm ved tæerne, hvilket vil sige, at den ikke er mærkbar, da den er helt flad. Det gør at strømperne næsten ikke kan føles på foden og er ekstremt behagelige at have på.


IQ SOX PERFORMANCE er sportsstrømper hvor fokus er på funktion og kvalitet