Gode råd mod fodsved, sure fødder og sure sko.

Årsagen til sure sokker og sko

At have svedige fødder er meget normalt, så frygt ikke at det kun er dig der har det problem. Vi sveder allesammen i gennemsnit et snapseglas sved per døgn!

Vi har derfor samlet en masse gode råd til, hvordan du undgår at dine svedige fødder kommer til at lugte. Fordi at man sveder fødderne, er ikke ensbetydende med at det begynder at lugte, da frisk sved ikke lugter, men det gør gammel sved! Og faktisk er det ikke sveden der lugter, for den er nemlig blevet omdannet til smørsyre pga. af bakterier! Men har du bare svedige tæer, som ikke lugter, kan du med fordel også læse med, og lære hvordan du håndterer udfordringen med fugtige og klamme strømper fra sveden, der faktisk også helt kan undgåes.


Grunden til at fødderne eller dine sko kommer til at lugte skyldes primært 3 ting

  1. Mængden af fodsved (Fra fødderne)

  2. Et lukket miljø hvor bakterier kan trives (Nede i skoen)

  3. Den tid hvor bakterierne bliver omdannet til smørsyre (fødderne og skoen)

Sure sokker

Sådan stopper du lugten!

Du kan komme rigtigt langt ved at følge nogle simple råd og vejledninger, men også ved at bruge de rigtige strømper, en sko deo eller et par specielle indlægssåler. Hygiejen er dog lige så vigtigt, for hvis du ikke har den nødvendige hygiejne, så er det lige meget hvilken strømpe eller sko du bruger. Derfor starter disse gode råd ved selve hygiejnen.

Hygiejne

1. Start dagen med en grundig vask af fødderne, når du nu sikkert er i bad alligevel.

2. Grundig tørring, også mellem tæerne! (de skal være helt tørre, før du stikker fødderne i dine strømper)

3. Brug de rigtige strømper, som er produceret af kvalitetsmaterialer!

4. Brug fodbadet Natural feet, som reducere mængden af fodsved. Se fodbadet her --> Fodbad

Strømper, såler eller måske en pakke smell well?

Nu hvor hygiejnen er på plads, kan du ofte nøjes med strømper der er udviklet til ikke at lugte, og måske en sko deo/sål hvis du er meget aktiv i hverdagen.

Strømper:

Der findes 2 slags strømper som kan løse problemet. Alle er det man kalder en special strømpe, da der der er brugt en special type af garn.

 

1. Bambus strømper

Bambus strømper virker naturligt antibaktierielt, og dræber derfor de bakterier der udvikler den dårlige lugt. Bambus er et meget blødt materiale med RIGTIG mange god funktioner. Bambus strømper er ikke bare bambus strømper, det er vigtigt at strømpen er produceret af premium bambus garn, og ikke en standart bambus garn fra Kina. Standart bambus garn, holder ikke længe og har kun en meget svag effekt på lugten. Bambus strømper fortrækkes ofte af dem som sidder på kontor, eller som normalt har gået i alm. tynde sorte strømper.

 

2. Anti sved strømper

Strømper hvor der er brugt klassiske materialer som bomuld og uld men hvor strømpen er syet på specielle maskiner for at lave luftribber så strømpen kan tørre ud meget hurtigt. Formålet med en anti sved strømpe, er at du kan svede meget i strømpen, uden at den lugter eller bliver ekstrem våd. Ofte er den slags strømper her lidt mere "hårdføre" end bambus strømper. Derfor fortrækker mange håndværkere og friluftmennesker anti sved strømper frem for bambus strømper.

Hvis det er første gang du skal bekæmpe den sure lugt, vil det være fornuftigt at supplere strømperne med:

 

1. Fodbad Natural feet

 

Et fodbad af naturlige urter og nødder, som reducere mængden af fodsved og dårlige lugt.

 

2. Smell well

2 små smarte poser med aktivt kul, der dræber og forhindre bakterier i at udvikle sig. De er super praktiske, og kan både bruges i sko, sports tasken, eller måske i køkkenskabet.

 

3. Lugtdræberen fra IQ sox på spray

Vores store hit er vores dansk producerede "sko deo" som dræber lugten i skoen med naturlige olier kombineret med kulsyre. En moderne og gift fri måde at rense skoen på. 

Mange muligheder......hva nu?

Vi har forsøgt at lave 2 pakker, der med garanti kan løse problemet og hvor du opnår en god rabat.


Sampakke 1

7 par bambus strømper fra IQ SOX (sikrer at dine strømper ikke lugter)
1 pakke Smell Well (aktivt kul der dræber lugten naturligt)

Normalpris 388 - køb den nu til kun 349 kr. ved at klikke her -->
Stop lugten 1

 

Sampakke 2 (perfekt til håndværkeren)

 

5 par anti sved strømper uden elastik 

1 pakke smell well (Aktivt kul i en lille pose du kan bruge i sportstasken, skoen, gummistøvlerne mv.)

Normalpris 388 kr. - køb den nu til kun 350 kr. ved at klikke her --> Stop lugten 2

Supplerende information og gode råd

Vask af strømper


Husk at vaske dine strømper udfra anvisningen og tilsæt gerne en lille smule (0,5 dl) klar eddike i skålen til skyllemiddelet og undgå brugen af skyllemiddel. Brugen af klar eddike har 2 fordele, den fjerner den grimme lugt, samt kalk fra din vaskemaskine, så den holder længere. Du kan også bruge klar eddike ved alm. vask af tøj, i stedet for skyllemiddel.

Valg af sko


Undgå plastic og ikke syntetiske materialer, hvor fødderne kan ånde igennem. Og har du en arbejdsplads, hvor du kan og må have sandaler på, så gør det og brug de 2 min. det tager at skifte når du kommer frem.

Husk at vores råd er stillet op i worst case, og du sikkert ikke behøver at gå så systematisk til værks, men prøv dig frem ved at starte med at gøre det hele og derefter tage et punkt eller 2 ud, og finde ud af hvad det er er skal til for at du ikke bliver generet af sure tæer :-) 


Du kan også læse meget mere i artiklen, 6 gode råd mod fodsved, som vi har lavet i samarbejde med Ritzau og Svedklinikken. Læs med her

Mangler du info om uldstrømper og uld sokker, så læs vores gode guide på vores hjemmeside.